A díjról

Borsos József Díj

A Magyar Biztonsági Fórum “Borsos József  Díj” néven díjat hoz létre. A Magyar Biztonsági Fórum a díjjal emléket kíván állítani a 2003. májusában, 40 évesen elhunyt Borsos József r. századosnak, aki a rendszerváltás utáni magyar rendvédelem emblematikus alakja. A halála után posztumusz r. alezredessé előléptetett Borsos Józsefet 2003. májusában -az emlékezetes  móri bankrablás ügyében  folyó nyomozás során szerzett információ alapján indult akcióban- a Budapest II. kerületi Bethlen Gábor utcában egy tűzharc közben érte halálos lövés. A századosnak még volt annyi ereje, hogy viszonozza a bűnöző lövéseit, ezzel ártalmatlanította az elkövetőt, megvédve társai életét.

Hősies magatartásával maradandó példát mutatott a jövő generáció rendvédelmi dolgozóinak, mely példát a Magyar Biztonsági Fórum –tisztelete jeléül- évről évre a figyelem középpontjába kívánja állítani!

A Díj

Az Borsos József Díj egy üveg plakett és egy pajzs formájú plakett, melyeken szerepel a  Borsos József Díj felirat, az adományozó és a díjazott neve, valamint az adományozás éve.