Alapítók

Czinege András

Czinege András

1977-ben született. Minőségirányítási mérnök, kereskedelmi szakos közgazdász, Légügyi védelmi tiszt. 2003-2011 között a DHL Globál Szállítmányozási Kft. biztonsági vezetője, Magyarországon másodikként épített ki TAPA “A” szerint tanúsított raktárat (2004). Jelenleg a DHL Supply Chain európai minőségügyi igazgatója.

Gál László

Gál László

1972-ben született. A ZMNE hallgatójaként biztonságtechnikai mérnök végzettséget szerzett. Hivatásos rendőrként a BRFK állományában bűnügyi nyomozóként dolgozott. 1998 óta a közel 300 főt foglalkoztató OS Security Kft. ügyvezető igazgatója. A 2001-es NATO konferencián szakmai vezetői tevékenységet látott el. 2010 óta a Sectran Kft. tulajdonosa, a DIDb sofőr azonosító és globális minőségbiztosítási rendszer egyik kidolgozója. 1992 óta sportoló a Muay Thai boksz szakágban, tíz éven keresztül a profi Kick-Thai Boksz Szövetség főtitkára, IFMA tag, jelenleg a Re-Gym thaibox klub aktív sportolója, valamint fő támogatója. Több sportrendezvény biztonsági koordinátora. Széleskörű gazdasági és pénzügyi ismeretekkel rendelkezik, okleveles mérlegképes könyvelői, illetve alapfokú brókeri szaktanfolyamot végzett.

Horváth Miklós

Horváth Miklós

1981-ben született. CFI minősítéssel rendelkezik, az ELSMAC tagja. Vagyonvédelmi területen szerzett tapasztalatok: élelmiszer üzletek, barkács áruházak és logisztikai létesítmények élőerős védelme, logisztikai létesítmények elektronikus rendszereinek tervezése, logisztikai folyamatok átvilágítása, nemzetközi vagyonvédelmi projektek bonyolítása, valamint implementációkban való részvétel, auditálás. 2010 óta a Kühne+Nagel Kft biztonsági és compliance vezetője.

Kálmán Lóránt

Kálmán Lóránt

1971-ben született. A Határőrségnél letöltött sorkatonai szolgálata után a BRFK III. kerületi Kapitányságán dolgozott több beosztásban (járőr, körzeti megbízott, akciócsoport). Ezt követően a termékhamisítás elleni küzdelemben, mint márkavédelmi szaktanácsadó tevékenykedett. A Logisztikai Vezető Képző biztonsági óráinak szakoktatója. 2004-től 2012-ig a DHL Supply Chain Magyarország Kft. biztonsági szakértője, majd 2012-2017 között biztonsági vezetője.

Majoros Gábor

Majoros Gábor

MBF Felvételi és Etikai Bizottságának tagja

1962-ben született. Eredeti végzettsége pszicho-pedagógus, bűnelkövető fiatalokkal foglalkozott a rendszerváltásig. A rendszerváltás után – mint hivatásos állományú tiszt- a BRFK állományában főnyomozó. Részt vett az ENSZ mozambiki (ONUMOZ) és boszniai (UNMIBH) missziójában. Leszerelését követően a NOKIA komáromi gyárában biztonsági igazgató 2006-ig, majd 2009-ig NOKIA Kelet-Európai Biztonsági Szakértő. 2009-től a Jabil Circuit Hungary biztonsági igazgatója 2016-ig. Jelenleg a Maltacourt biztonsági vezetője.

Németh István

Németh István

MBF Felvételi és Etikai Bizottságának elnöke

1972-ben született. Az RTF-en diplomázott, elvégezte az FBI Pénzügyi nyomozati technikái és a Bűnszervezetek elleni nyomozások tanfolyamait. Részt vett az ENSZ kambodzsai missziójában, illetve az MFO Sínai félszigeti missziójában. Rendőrség bűnügyi állományában eltöltött évek alatt a felsővezetői beosztásig jutott, majd 18 év szolgálati viszony után civil pályára lépett. 2008 óta az IBM Magyarországi Biztonsági Igazgatója, 2011-től pedig a volt Jugoszláv tagállamok területén lévő IBM jogi személyek biztonságáért is ő felelt. 2014 novemberétől a GE Appliances and Lighting országos biztonsági vezetője. 2016-tól a nyíregyházi LEGO gyár biztonsági vezetője.

Noth Péter

Noth Péter

MBF Felügyelőbizottságának tagja

1971-ben született Budapesten. 1991 óta egy 100%-ban magyar tulajdonú gyártó – fejlesztő cég tulajdonostársa, mely a biztonságtechnika, azon belül is a mechanikus eszközökkel történő dézsmálás bizonyítás területén működik. 2006-ban átvette a Mega Fortris nemzetközi cég 12 kelet-közép európai képviseleteinek irányítását. E munkája során jelenleg a nemzetközi árufuvarozás szállítmánybiztonságának tökéletesítésén, standardizálásán dolgozik, magyar, dán, holland, svéd, angol és francia együttműködőkkel.

Papp Róbert

Papp Róbert

MBF elnöke

1972-ben született. Végzettsége Biztonságtechnikai Mérnök, CFI minősítéssel rendelkezik, az ELSMAC alapító tagja. A katonai középiskola elvégzése után a Rendőrség állományában látott el különböző feladatokat. Részt vett az ENSZ kambodzsai missziójában (UNTAC), volt nyomozó a BRFK-án és az NSZKBSZ-nél. A Budapesten 2001 novemberében a 9/11 után megtartott titkos NATO konferencia és a 2004-es EU Miniszteri Konferencia biztonsági főnöke. 2004 és 2012 között DHL Supply Chain biztonsági vezetője, 2012. decemberétől főállásban látja el az MBF ügyviteli teendőit. 2016-2018 között az ELI-ALPS Lézerkutató Központ biztonsági tanácsadója.

Poór László

Poór László

MBF Felvételi és Etikai Bizottságának elnöke

1964-ben született, tanulmányait a Rendőrtiszti Főiskolán, majd a Károly Róbert Gazdasági Főiskolán végezte. 1984-től a Rendőrség hivatásos állományú tagjaként volt körzeti megbízott, bűnügyi technikus, majd dolgozott a Rendőrtiszti Főiskolán. 1996-ban szerelt le bűnügyi területről. Részt vett az ENSZ Kambodzsai (UNTAC) missziójában. 1997-től a Fővárosi Közterület-felügyelet alosztályvezetője, majd 2000-től a Pepsi Cola, 2004-től a Sanmina SCI, 2005-től a Sága-Foods Zrt, 2008-tól a Raben Trans European Hungary Kft. biztonsági vezetője. 2006-ban megkapta „Az Év Biztonságvédelmi Szakembere” díjat. 2011-től ezt a tevékenységet független vállalkozásban, biztonsági tanácsadóként végzi. A Poór-Szem Vállalkozás biztonsági Kft. tulajdonos-ügyvezetője.

Ugrin Botond

Ugrin Botond

MBF titkára

1978-ban született. A BDMF biztonságtechnikai mérnök szak elvégzését követően minőségügyi szakmérnökként folytatta tanulmányait. Minőségirányítással kapcsolatos ismereteit a svédországi Dalarna egyetem hallgatójaként bővítette. 2008-ban fejezte be tanulmányait a ZMNE biztonságtechnikai mérnök MSC szakán. 2001-ben kezdődő szakmai pályafutásának első állomása az OS Security Kft., ahol biztonságtechnikai osztályvezetőként a cég szakmai irányításáért volt felelős. 2014-ben a G4S Biztonsági Szolgáltatások Zrt. élőerős üzletágának vezetője volt. Jelenleg az OS Security Kft. ügyvezetője.