Tagság

Boda Zoltán - Tag

Boda Zoltán

1973-ban született Balassagyarmaton. 1996-ban végzett a Bánki Donát Műszaki főiskolán Biztonságtechnikai mérnökként.

Szakmai pályafutását 1998 júliusától a váci székhelyű Zollner Kft. magyarországi gyáregységeinek munka- és tűzvédelmi szakmegbízottjaként kezdte, majd 2001-től a vállalat EHS & Security osztályának vezetője. Feladata a vállalat biztonságtechnikai és környezetvédelmi jogszabályi megfelelőségének biztosítása, a kapcsolódó ISO 14001/ 45001 / 50001 és RBA irányítási rendszerek, valamint a vállalat technikai és élőerős vagyonvédelmi rendszereinek működtetése és irányítása.

Alapvégzettségén felül munkavédelmi és környezeti szakmérnöki végzettséggel, tűzvédelmi főelőadói és energiagazdász végzettségekkel rendelkezik.

Brindza Krisztián - Tag

2005 óta foglalkozom vagyonvédelemmel ipari termelő vállalati környezetben. Kezdetben fő tevékenységként technikai vonalon indultam el a szakmában, majd 2010-ben végeztem biztonságtechnikai mérnökként, ami után az élőerő valamint a biztonság management került előtérbe.

Célom, hogy az élőerő olyan támogatást kapjon az ipar 4.0 technikai vívmányaival, amin keresztül a vagyonvédelem valódi értékteremtő komplex szolgáltatássá alakul.

Dóka Győző - Tag, Felvételi és Fegyelmi Bizottság Tagja

Dóka Győző

1958-ban született, Középiskolai tanulmányait befejezve 20 évig egy állami építőipari vállalatnál dolgozott gépészeti vonalon. 1996-ban kezdte vagyonvédelmi pályafutását először a szolgáltatói, majd 2003-tól a megbízói oldalon. Ez alatta z idő alatt többek között a TESCO áruházak vagyonőreinek képzése, oktatása, az újonnan nyíló áruházak élőerős őrzésének kialakítását végezte országosan. 2003-ban kezdte a logisztikai pályafutását a Tibbett&Britten-nél, majd a jogutódlások során DHL-hez került, mint Biztonsági koordinátor. 2009 óta a HOPI Hungária Logisztikai Kft. Biztonsági vezetője, ahol egy több ügyfeles és kettő egy ügyfeles raktár vagyonvédelmét irányítja. 2013 márciusától a Romániában, Temesváron nyitó raktár vagyonvédelméért is felelős. 2014-től az OSS csapatát erősítette, majd 2016 februárjától a Nagel Hungária biztonsági vezetője 2017-ig.

Gerencsér István dr. - Tag

GI

1970-ben született, CPO minősítéssel rendelkezik, az ELSMAC, valamint az MBVE tagja. 1993-ban végzett a Rendőrtiszti Főiskolán bűnügyi szakon. 1993 és 2006 között az ORFK Repülőtéri Biztonsági Szolgálat Bűnügyi Osztályán dolgozott nyomzóként, valamint Nyomozó Alosztály vezetőként, majd 2006-ban a Titkársági Osztály vezetőjeként.

1998-ban elvégezte a Közép-európai Rendőrakadémiát német nyelven.

2003-ban fejezte be tanulmányait a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar  Jogász Szakán.

2015-ben CPO (Certified Protection Officer) képesítést szerzett.

2006-tól multinacionális cégek biztonsági vezetőjeként dolgozik, 2006 és 2008 között a székesfehérvári Sanmina-SCI, 2008-tól 2010-ig a SAMSUNG jászfényszarui gyárának volt a biztonsági igazgatója.

2010-től a Flextronics International Kft. Nyugat-magyarországi régiójának biztonsági vezetője, amelyhez Zalaegerszegen, Sárváron és Tabon 5 gyáregység tartozik.

Hárskuti Gábor - Tag

Harskuti Gábor

1964-ben született, 1987-ben végzett a Kossuth Lajos Katonai Főiskola gépesített lövész-parancsnoki szakán.

1990-ig a Központi Katonai Rendészetnél szolgált parancsnoki beosztásokban, majd ekkor került a Rendőrség Bűnügyi állományába.

Elvégezte a Rendőrtiszti Főiskola Bűnügyi Szakát, volt vizsgáló, majd vezette a XI. Kerületi Rendőrkapitányság Gyermek és ifjúságvédelmi részlegét. Dolgozott nyomozóként a BRFK Életvédelmi és Rablási osztályán, majd a Nemzetközi Szervezett és Kábítószer Bűnözés elleni Szolgálatnál /NSZKBSZ/ illetve annak jogutódjánál a Központi Bűnüldözési Igazgatóságnál /KBI/ operatív tisztként.

Elvégezte az FBI által szervezett európai International Law Enforcement Academy-t /ILEA/ és német nyelven a Mitteleuropäische Polizeiakademie-t /MEPA/

1999-től alapítója, később vezetője a Nemzeti Nyomozó Iroda Célkörözési Alosztályának.

2008-óta a civil biztonsági szférában tevékenykedik, 2015-óta a Future Security Zrt. vezérigazgatója.

Horváth Miklós - Alapító

Horváth Miklós

1981-ben született. Vagyonvédelmi területen szerzett tapasztalatok: élelmiszer üzletek, barkács áruházak és logisztikai létesítmények élőerős védelme, logisztikai létesítmények elektronikus rendszereinek tervezése, logisztikai folyamatok átvilágítása, nemzetközi védelmi projektek bonyolítása, valamint implementációkban való részvétel, auditálás. 2010 óta a Kühne+Nagel Kft biztonsági és compliance vezetője, majd 2019 óta a minőségügyért, környezet-, tűz- és munkavédelemért, valamint biztonságért felelős részlegek vezetője.

Hódi Attila - Tag

Imre Sándor - Tag

Imre Sándor

1985-től 1994-ig a rendőrség hivatásos állományában teljesített szolgálatot, főként bűnmegelőzési területen. 1994-ben csatlakozott a DHL-hez, ahol 2005-től biztonsági vezető és védelmi tiszt munkakört töltött be. Részt vett több létesítmény kivitelezési projektjében a TAPA előírásoknak megfelelő védelmi koncepció és biztonságtechnikai rendszerek kidolgozásával. Közreműködött a Meghatalmazott ügynök és AEO engedélyekhez kapcsolódó biztonságvédelmi rendszerek megvalósításában és működtetésében. 2014 és 2018 között a Samsung Electronics Magyar Zrt. biztonági vezetőjeként dolgozott. 2018 augusztusától ismét a DHL Express Magyarország Kft.-nél dolgozik Légiközlekedés- és általános biztonsági vezetőként. 2012-től tagja a Magyar Biztonsági Fórum Egyesületnek.

Kálmán Lóránt - Alapító

Kálmán Lóránt2

1971-ben született. A Határőrségnél letöltött sorkatonai szolgálata után a BRFK III. kerületi Kapitányságán dolgozott több beosztásban (járőr, körzeti megbízott, akciócsoport). Ezt követően a termékhamisítás elleni küzdelemben, mint márkavédelmi szaktanácsadó tevékenykedett. A Logisztikai Vezető Képző biztonsági óráinak szakoktatója. 2004-től 2012-ig a DHL Supply Chain Magyarország Kft. biztonsági szakértője, majd 2012-2017 között biztonsági vezetője.

Kovács Alexander - Tag

Kovács Alexander

Az Oxford Brookes University közgazdász-, majd az Óbudai Egyetem biztonságtechnikai szakmérnök képzését végezte el, a Spectrum Security Safety Kft. műszaki igazgatójaként az MBF technikai-ágazatát erősíti. Szakterülete a vállalati biztonságtechnikai rendszerek, egyedi megoldások kialakítása, döntéstámogató és folyamatirányító szoftverek fejlesztése. Kiemelt figyelmet fordít a legkorszerűbb, innovatív megoldások alkalmazására, a Detektor+ Szakma Legjobbjai Pályázatán több alkalommal kitüntették. Vállalkozásában nemzetközileg elismert gyártók márkaképviseletét látja el: IP / Megapixel videó rendszerek, kültéri védelem, beléptető rendszerek, személy- és csomagvizsgáló rendszerek. Felsőfokú angol- és orosz-nyelvtudásával multi-nacionális környezetben és határon túli projektek menedzselésében is részt vesz.

Laczkó Gábor - Tag

LG_MBF

Laczkó Gábor 1968-ban született. 1990-ben végzett a KKVMF Számítógéptechnikai Intézetében, mint villamos üzemmérnök. Pályafutátást az IT szakmában kezdte, szegedi, illetve budapesti IT szolgáltató/disztribútor cégeknél dolgozott. A biztonságtechnikai szakmához 1998-tól kezdődően került közel, amikor elkezdett foglalkozni az IP alapú videotechnikai eszközökkel. 2003-ban társalapítója volt az Aspectis Kft.-nek, amely a magyar piacon úttörő szerepet játszott az IP videó rendszerek elterjesztésében az iparág vezető gyártóinak disztribútoraként. Számos jelentős IP videó projekt megvalósításában vett részt, 2015-től az Aspectis ügyvezető igazgatója. Az IP videó rendszereken kívül foglalkozik beléptető rendszerekkel, hálózati technológiákkal, analitikai és üzleti intelligencia megoldásokkal. Időközben gazdasági/menedzsment tanulmányokat folytatott a BGF-en 2010-11-ben.  Az MBF keretein belül elsősorban biztonsági technológiákkal, oktatással és a biztonságtechnikai rendszerek etikai/morális kérdéseivel foglalkozik. Rendszeresen publikál a biztonságtechnikai szakma nyomtaott és on-line fórumain.

Lengyel Sándor - Tag

lengyel-sándor

Lengyel Sándor 1959-ben született. Az iskolai tanulmányainak befejezését követően 1981-től a Belügyminisztérium hivatásos állományában teljesített szolgálatot közrendvédelmi és bűnügyi szakterületeken. Közrendvédelmi (parancsnoki) tiszt diplomával és felsőfokú pénzügyi üzemgazdász végzettséggel rendelkezik.  Pályája során három évet a közrendvédelmi állomány képzésével- oktatásával töltött az egykori rendőr tiszthelyettes képző iskolán. Szolgált városi, kerületi megyei és az országos rendőr főkapitányság állományában is, elsősorban egyenruhás közrendvédelmi rendőrként. A közterületi munkája során- beosztottként és vezetőként egyaránt- a Szolgálunk és Védünk, eszmeisége volt a meghatározó.  2005-től a magánbiztonsági ágazatban dolgozik, korábban a megbízói majd a megbízotti oldalon. Tapasztalatot szerzett a multinacionális kereskedelmi biztonsági területen, egy Francia érdekeltségű áruházlánc egyik egységének biztonsági vezetőjeként. Szolgáltatói vonatkozásokban kis-közép és multinacionális vállalatok különbféle szakmai, területi és ágazati szintű vezetői munkaköreiben tevékenykedett.  Meghatározó szerepet vállalt az ágazat vagyonőri foglalkoztatási struktúrájának változtatásában, munkássága eredményeként a vállatához köthető vagyonőrök meghatározó hányada saját foglalkoztatottai jogviszonyban dolgozik. 2018 szeptemberétől kérelmére profilt módosított, a továbbiakban ügyfélkapcsolati és üzletfejlesztési szakterületeken folytatja munkáját változatlanul a P.Dussmann Kft-nél.

Majoros Gábor - Alapító, Felvételi és Fegyelmi Bizottság Tagja

Majoros Gábor

1962-ben született. Eredeti végzettsége pszicho-pedagógus, bűnelkövető fiatalokkal foglalkozott a rendszerváltásig. A rendszerváltás után – mint hivatásos állományú tiszt- a BRFK állományában főnyomozó. Részt vett az ENSZ mozambiki (ONUMOZ) és boszniai (UNMIBH) missziójában. Leszerelését követően a NOKIA komáromi gyárában biztonsági igazgató 2006-ig, majd 2009-ig NOKIA Kelet-Európai Biztonsági Szakértő. 2009-től a Jabil Circuit Hungary  biztonsági igazgatója 2016-ig. Jelenleg a Maltacourt biztonsági vezetője 2016-ig. Ezt követően kezdett el foglalkozni a logisztika-szállítmányozás biztonsági kérdéseivel. Előbb a Maltacourt Hungary, utána – és jelenleg is- az Expeditors International Hungary vállalat Security, Health&Safety managere, Légiközlekedés Védelmi Tiszt.

Mező Tibor - Tag

Mező Tibor

1972-ben születtem Debrecenben. 1994-ben kezdtem dolgozni az eddigi egyetlen munkahelyemen a tömegközlekedésben a Hajdú Volán Zrt.-nél, majd jogutódjánál az ÉMKK Zrt.-nél. Vagyonvédelmi végzettségeim a Bólyai János Katonai Műszaki Főiskolán biztonságtechnikai mérnök, majd a ZMNE-n biztonságtechnikai mérnök MSC . Jelenleg a társaság vagyonbiztonsági osztályát vezetem, a klasszikus vagyonvédelem (élőerő, biztonságtechnika) mellett irányításom alá tartozik a forgalmi ellenőrzési tevékenység, üzemanyag ellenőrzés felügyelet, biztonsági diszpécser csoport.

Molnár Gábor - Tag

Molnár Gábor

1970-ben született. A Rendőrtiszti Főiskola első polgári pályázó évfolyamának bűnügyi szakos hallgatójaként szerzett diplomát 1993-ban. 1999-ig a Rendőrség Bűnügy Állományában szolgált, miközben tanulmányait a Janus Pannonius Tudományegyetem jogi fakultásán folytatta. A tanulmányok befejezésének éve 2000. Rendőrségi szolgálati ideje alatt a BRFK Életvédelmi és Rablási Osztályán kiemelt főnyomozó beosztásban, majd a K-E MEFK Gazdaságvédelmi Osztályának kiemelt főnyomozójaként dolgozott. 1999 óta a magán biztonsági ágazatban tevékenykedik vezető beosztásban. Az ELTE Jotoki által szervezett adatvédelmi szakjogászképzés állandó előadója. Jelenleg az L Tender-Consulting Kft. adatvédelmi és információbiztonsági szolgáltató társaság ügyvezetője.

Németh István - Alapító, Felvételi és Fegyelmi Bizottság Elnöke

Németh István

1972-ben született. Az RTF-en diplomázott, elvégezte az FBI Pénzügyi nyomozati technikái és a Bűnszervezetek elleni nyomozások tanfolyamait. Részt vett az ENSZ kambodzsai missziójában, illetve az MFO Sínai félszigeti missziójában. Rendőrség bűnügyi állományában eltöltött évek alatt a felsővezetői beosztásig jutott, majd 18 év szolgálati viszony után civil pályára lépett. 2008 óta az IBM Magyarországi Biztonsági Igazgatója, 2011-től pedig a volt Jugoszláv tagállamok területén lévő IBM  jogi személyek biztonságáért is ő felelt. 2014 novemberétől a GE Appliances and Lighting országos biztonsági vezetője. 2016-tól a nyíregyházi LEGO gyár biztonsági vezetője.

Noth Péter - Alapító, Felügyelőbizottság Elnöke

IMG_3620

1971-ben született Budapesten. 1991 óta egy 100%-ban magyar tulajdonú gyártó – fejlesztő cég tulajdonostársa, mely a biztonságtechnika, azon belül is a mechanikus eszközökkel történő dézsmálás bizonyítás területén működik. 2006-ban átvette a Mega Fortris nemzetközi cég 12 kelet-közép európai képviseleteinek irányítását. E munkája során jelenleg a nemzetközi árufuvarozás szállítmánybiztonságának tökéletesítésén, standardizálásán dolgozik, magyar, dán, holland, svéd, angol és francia együttműködőkkel.

Nyikes Pál - Tag

Papp Róbert - Alapító, Elnök

Papp Róbert

1972-ben született. Végzettsége Biztonságtechnikai Mérnök, CFI minősítéssel rendelkezik, az ELSMAC alapító tagja. A katonai középiskola elvégzése után a Rendőrség állományában látott el különböző feladatokat. Részt vett az ENSZ kambodzsai missziójában (UNTAC), volt nyomozó a BRFK-án és az NSZKBSZ-nél. A Budapesten 2001 novemberében a 9/11  után megtartott titkos NATO konferencia és a 2004-es EU Miniszteri Konferencia biztonsági főnöke. 2004 és 2012 között DHL Supply Chain biztonsági vezetője, 2012. decemberétől főállásban látja el az MBF ügyviteli teendőit. 2016-2018 között az ELI-ALPS Lézerkutató Központ biztonsági tanácsadója.

Pető Richárd dr. - Tag

Pető-Richárd-687x1030

1986-ban született. 2005-ben a Puskás Tivadar Távközlési Technikum szakközépiskolában távközlés technikusi szakképesítést szerzett. Egyetemi szintű tanulmányait az Óbudai Egyetem Biztonságtechnikai mérnöki szakán végezte, ahol (terrorista) robbantások elleni védekezés módszereire specializálódott. 2012-ben az ÓE Biztonságtudományi Doktori Iskolában folytatta tanulmányait.

A doktori (PhD) képzéssel párhuzamosan kezdte meg munkavédelmi szakmérnöki tanulmányait és 2014-ben sikeresen lezárta. A PhD képzés ideje alatt a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és az Óbudai Egyetem robbantással foglalkozó TÁMOP kutatásaiban vett részt. A doktori képzést 2017-ben fejezte be. 2015 júniusától munka-, tűz- és környezetvédelmi mérnökszolgáltató Kft.-nél munkavédelmi szakmérnök és koordinátor pozícióban dolgozott.

2012-től saját kutatást indított a „drónok” bűnös célú alkalmazásával kapcsolatosan, valamint vezető társkutató pozícióban vesz részt a „drónok” felderítésével foglalkozó kutató munkákban. 2015 októberétől az Óbudai Egyetemen oktató munkakörben dolgozik. 2016-tól vállalkozóként biztonsági és munkavédelmi szaktanácsadást is ellát.

Poór László - Alapító

Poór László

1964-ben született, tanulmányait a Rendőrtiszti Főiskolán, majd a Károly Róbert Gazdasági Főiskolán végezte. 1984-től a Rendőrség hivatásos állományú tagjaként volt körzeti megbízott, bűnügyi technikus, majd dolgozott a Rendőrtiszti Főiskolán. 1996-ban szerelt le bűnügyi területről. Részt vett az ENSZ Kambodzsai (UNTAC) missziójában. 1997-től a Fővárosi Közterület-felügyelet alosztályvezetője, majd 2000-től a Pepsi Cola, 2004-től a Sanmina SCI, 2005-től a Sága-Foods Zrt, 2008-tól a Raben Trans European Hungary Kft. biztonsági vezetője. 2006-ban megkapta „Az Év Biztonságvédelmi Szakembere” díjat. 2011-től ezt a tevékenységet független vállalkozásban, biztonsági tanácsadóként végzi. A Poór-Szem Vállalkozás biztonsági Kft. tulajdonos-ügyvezetője. 2019.06.01-től az Abacus Medicine Hungary Kft. Biztonsági és üzemeltetési vezetője fő állásban.

Somorácz Balázs - Tag

SB mbf

Somorácz Balázs 1976-ban született, gépészmérnök, a MOL Beruházási Igazgatóságán olajipari műszaki ellenőrként, beruházóként kezdte pályafutását. Társított munkakörben biztonsággal kapcsolatos feladatokat is ellát, közben munkavédelmi-, tűzvédelmi-, vagyonvédelmi-, energetikai képzettségeket szerez.

2002-től egyéni vállalkozást alapít, kezdetben mellékállásban, majd 2004-től már vállalkozóként, szakértőként, tanácsadóként, felelős műszaki vezetőként és műszaki ellenőrként dolgozik. 2004 és 2008 között a magyarországi NATO Security beruházások külső szakértője.

A vállalkozás keretein belül végzett munkavégzése mellett további speciális végzettséget is megszerez, amit a tevékenysége során komplexen felhasznál. Szakmai- oktató-, vizsgáló-, elemző- szervező, koordinációs képességeit neves cégek és szervezetek rendszeresen igénybe veszik, nagyberuházások biztonsági koordinációját, munkavédelmi-, tűzvédelmi-, iparbiztonsági hatósági ügyeit bonyolítja.

2006-tól ISO 9001, 14001, 18001, 27001, 50001, SSC/VCA minőségirányítási rendszerek auditjaiban illetve felkészítésében is tevékenyen részt vesz.

Beépített tűzoltó rendszerek, szervertermek, bevásárló központok, gyárak, okos otthonok üzemeltetési területén támogató tevékenységet nyújt, tűz- és baleset megelőzési tevékenységet végez.

Vagyonvédelmi végzettségével biztonsági szakterületen is dolgozik, vagyonőr igazolvánnyal és fegyvervizsgával rendelkezik. Vagyonvédelmi röntgenberendezések hatósági ügyeinek- és engedélyeztetése a tevékenységébe tartozik.

Szakonyi Péter - Tag, Felügyelőbizottság Tagja

Szakonyi_Péter

Szakonyi Péter 1965-ben született. 1989-ben végzett a Kossuth Lajos Katonai Főiskola Határőr szakán. 1989-1997 között teljesített hivatásos szolgálatot különböző vezető beosztásokban a Készenléti Rendőrségnél. Ez idő alatt elvégezte a RTF Közrendvédelmi szakát, majd külső oktatóként részt vett a főiskola elsőéveseinek képzésében. 1997-től egy német távközlési vállalat regionális képviseletét látta el. 1999-től a német cégcsoport magyarországi leányvállalatának lett társtulajdonosa és ügyvezetője. 2006-ban tért vissza volt kollégáihoz és a biztonsági szakmához. Részt vett az Ingatlan Group Consulting Kft. megalakításában és ellátta a cég ügyvezetői feladatait is. Ezzel egy időben, a Safety Sector Vagyonvédelmi Kft.-ben, a vagyonvédelemi és technikai üzletág irányításával, a minőség- környezet- és biztonságirányítási rendszerek, tanúsítványok bevezetésével foglalkozott és cégvezetői megbizatást töltött be 2010-2018 között. Jelenleg saját cégével tanácsadóként dolgozik biztonsági- és vállaltirányítási területeken.

Szebeni Miklós - Tag

Kép

1975-ben született. Vagyonvédelmi szakmai pályafutását a TESCO-GLOBAL Áruházak Zrt. hálózatában kezdte, több hipermarket biztonsági igazgatója volt 10 éven át. Ezt követően kereskedelmi területen szerzett üzleti tapasztalatokat, kereskedelmi- majd vevőszolgálati területekért felelt és
2009-től – közel 7 éven át – hipermarket igazgatóként irányított három áruházat.
2015-től a G4S Biztonsági szolgáltatások Zrt. területi vezetőjeként tevékenykedett, több más projekt mellett részt vett az Országos Dohányboltellátó Kft. vagyonvédelmének kialakításában és felelt az Egis Gyógyszergyár Zrt. országos vagyonvédelméért. 2017-től vendégelőadó a Nemzeti Közszolgálati Egyetem- Magánbiztonsági és Önkormányzati Rendészeti Tanszékén.
Jelenleg a Rossmann Magyarország Kft. revíziós osztályán a kereskedelmi biztonságért felel.

Ugrin Botond - Alapító, Titkár

Ugrin Botond

1978-ban született. A BDMF biztonságtechnikai mérnök szak elvégzését követően minőségügyi szakmérnökként folytatta tanulmányait. Minőségirányítással kapcsolatos ismereteit a svédországi Dalarna egyetem hallgatójaként bővítette. 2008-ban fejezte be tanulmányait a ZMNE biztonságtechnikai mérnök MSC szakán. 2001-ben kezdődő szakmai pályafutásának egyik állomása az OS Security Kft. volt, ahol biztonságtechnikai osztályvezetőként a cég szakmai irányításáért volt felelős, majd később ügyvezetőként is irányította a vállalkozást. 2014-ben a G4S Biztonsági Szolgáltatások Zrt. élőerős üzletágának vezetője volt. Jelenleg az szakértőként dolgozik különböző vállalkozások felkérésére.